Week Van De Slager
De week van de slager
De week van de slager 2024.
 
Ambachtelijke slagers stellen dan hun atelier open voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.
Gratis workshops, leer zelf worsten draai, proef allerhande hapjes en verken het slagersatelier!
DE WEEK VAN DE SLAGER 2020

De toonbanken van de ambachtelijke slagers zijn vandaag de dag echte pareltjes. Uitbenen en versnijden zijn niet langer alleen de hoofdbezigheden van de ambachtelijke slager. De taak van de ambachtelijke slager is geëvolueerd naar die van een vakman die creatief omgaat met vlees. Het slagersvak is niet enkel meer een kunde maar een ware kunst!

Het project rond DE WEEK VAN DE SLAGER is ondertussen geëvolueerd van een regionaal project naar een nationaal evenement met ondersteuning uit de hele slagerswereld.

Zowel de slagerijscholen als de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België, trekken mee de kar.

Hoofddoel blijft uiteraard dat zoveel mogelijk ambachtelijke slagers tijdens DE WEEK VAN DE SLAGER hun atelier openstellen voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.

De doe- of bezoekdag moet de kinderen onderdompelen in de wondere wereld van de slagerij. Door eens een kijkje te nemen achter de schermen, of meer nog, echt mee te werken, krijgen ze een juister beeld van het werk in de slagerij, van voeding en van de veelzijdigheid van het slagersvak.

Als er ook maar ééntje zich aangesproken voelt om de stap te zetten naar de slagerijschool, zijn wij geslaagd in onze missie.

In 2009 ging DE WEEK VAN DE SLAGER van start met 11 slagers, in 2018 liep het aantal geregistreerde deelnemers op tot 250!

Op de website van de DE WEEK VAN DE SLAGER die gekoppeld werd aan de website van de Landsbond is heel wat informatie te vinden over de deelnemende slagers, filmpjes en foto’s, het draaiboek etc


WEEK VAN DE SLAGER 2018
Het concept van de doe- of bezoekdag tijdens DE WEEK VAN DE SLAGER wordt behouden.

Publiciteit voor het project
• Op de website www.deweekvandeslager.be
• De edities van de Belgische Beenhouwerij van maart en april schenken extra aandacht aan DE WEEK VAN DE SLAGER.
• Er worden ook berichten naar de pers verstuurd.
• WINKELAFFICHE VIA BB van maart

LEDEN DIE ZICH INSCHRIJVEN EN ONS LATEN WETEN HOEVEEL LEERLINGEN ZE IN HUN SLAGERIJ ONTVANGEN, KRIJGEN GRATIS GADGETS